Benbrott och plugg

Har inte haft tid att blogga på ett par dagar, då min mor har brutit benet! Vi var ute och gick en promenad och började diskutera något, och vips så halkade hon på en isfläck. Så vi fick spendera hela dagen på akuten - herregud vad man får vänta! Och de erbjuder inte ett glas vatten ens en gång! Tycker det var fruktansvärt dåligt, men de har förstås mycket att göra. Vi fick vänta två timmar bara för att få komma till röntgenavdelningen, sedan en timme utanför där, och så vidare... vi kom inte hem förrän elva på kvällen, och var tvungna att åka ambulans tillbaka. Det går nämligen inte att köra in på gården och det går inte att hoppa på en meterbred, istäckt gång (så går det när man inte skottar i tid) med kryckor!

Så nu sitter mor min i soffan och kan knappt komma upp alls, och jag får vara personlig assistent. Tyvärr utan lön - det kostar för mycket att betala för assistent så det går inte. Hur som helst, idiotiskt nog har jag inte körkort och vi bor ju ute på landet, och bussförbindelserna är som de är... två timmars väntan lär det bli om jag tar bussen för att handla. Cykla tar ungefär en halvtimme, men jag vet inte om jag vågar cykla med ägg.

I alla fall, jag städar, tvättar, diskar, lagar mat, hämtar saker och flyttar kuddar, samtidigt som jag försöker skriva ett paper om psykoanalys och litteraturtolkning till en av de distanskurser jag går... det blir inte så mycket tid över, och jag erkänner, det här blogginlägget är 100 % förhalning.


från Tales of Mere Existence. Så sant, så sant!

Man vet att man bor i Sverige när...

...man går en promenad, känner solen värma hjässan och hör fåglarna kvittra, och tänker "det är ju sommar"... när vägen fortfarande är kantad av snö.
Skum snö!


Henna

Nu har jag i alla fall kommit fram till hur jag ska göra med hårfärgning. Det blir en blandning av 2/3 henna och 1/3 amla. Förhoppningsvis kan amlan göra så att hennan inte tynger ner mina lockar för mycket. Det ska bli så himla kul att färga håret, och speciellt att bli rödhårig igen! Det har jag inte varit på länge, men jag har trivts jävligt bra i den färgen förut. Såhär såg jag ut när jag var sexton och rödhårig (genom vanlig hårfärg):

Bilderna är tagna av Edward Hedlund.

Jag har höga förväntningar på resultatet av body art quality-henna. När jag var sådär tolv fick jag inte färga håret för min mor, men henna var okej, fast då var det ju den där låtsasskiten de säljer i vanliga affärer. Det verkar som att henna på mörkbrunt hår brukar bli en mörk auburn (svenska?), lite mörkare än såhär:


Problemet är bara att Corey tydligen inte alls uppskattar rött hår! Inte ens ett rött skimmer! Jag har svårt att förstå hur han kan ha den uppfattningen. Rött hår är fan det finaste som finns. Men lite får han stå ut med, och han kanske vänjer/ändrar sig. Jag har lovat att ändra tillbaka till mörkhårig med indigo och henna-blandning om inte alltför lång tid ifall han verkligen hatar det. Fast han har det alldeles för bra egentligen. Somliga har ju kommit hem med rosa hår ;) Dessutom är han inte ens här och behöver alltså inte titta så mycket på det. Jag ska bli rödhårig and that's that!

Grattis mor!

Idag fyller min lilla mamma år. Hon har fått en ljudbok (White teeth av fantastiska Zadie Smith, rekommenderas) och ikväll ska hon få en flaska vin, och så ska jag laga mat för en gångs skull.

Såhär såg vi ut när jag var nästan nyfödd. Jag älskar dig mamma mia!

No poo

Nu är det ungefär en månad sedan jag slutade slita på mitt hår med schampo och började tvätta det med balsam istället. Smutsigt och äckligt? Nej. Faktum är att balsam också tvättar rent, men med mildare kemikalier än schampo. Det är dock viktigt att man använder balsam som inte innehåller vissa ämnen, till exempel silikoner. Innan man börjar använder man ett "sista-schampo" (inte vilket schampo som helst) för att tvätta bort alla gamla silikoner och mineraler. Sedan är det bara att köra på med balsamtvätt. All information man kan tänkas behöva finns på den här fantastiska sidan.

Man tjänar mest på balsammetoden om man har lockigt hår. Lockarna blir mer definierade och friss minskar. Håret blir blankare och mjukare. Och schampo sliter något infernaliskt på hår, så även ni med spikrakt hår har mycket att vinna. Det finns mängder av bildbevis på forumet på lockig.se om ni inte tror mig!

Nu jävlar ska jag bli långhårig. Jag siktar på minst midjelångt, men första delmålet är behåbandet. Idag köpte jag en frisörsax för att själv kunna klippa pyttelite på de toppar som blir kluvna, och slippa gå till frisören. Funderar på att färga med en blanding av henna och indigo också (så ingen ny färg egentligen utan bara en uppsnyggning), men tvekar eftersom henna kan göra håret mindre lockigt. Dessutom är det ju inte gratis... men ifall jag bestämmer mig blir det härifrån. Helt underbar sida!

Nu ska jag gå och dränka hår och hårbotten i olivolja :) Bättre inpackning finns inte!

1 mars

Idag bär det av in till stan igen för jobbsökning. Sitter och äter lite valnötter och dricker grönt te; hinner inte äta någon ordentlig lunch. Känner mig ganska förberedd, men det är ändå tur att jag har 50 minuters bussresa att ägna mig åt visualisering och sånt ;) Det här går nog bra.

Nu ska jag springa ut i duggregnet och hoppas på att min fläta inte blir förstörd. Men bortsett från den lilla detaljen tycker jag regn är helt underbart såhär efter all snö...

RSS 2.0